سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روابط زناشویی

نقش ورزش در درمان یبوست

نقش ورزش در درمان یبوست
ورزش معمولی برای درمان یبوست به طور سنتی توصیه می شود ، زیرا نشان داده شده است که کاهش فعالیت بدنی یک عامل خطر برای مشکل است. داده های تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان داده است که شیوع یبوست با افزایش سن ، همراه با کاهش فعالیت بدنی ، افزایش می یابد و بیمارانی که در رختخواب مانده اند به ویژه مستعد یبوست هستند. بنابراین کاملاً منطقی به نظر می رسد که ورزش بدنی یک عنصر مهم در مبارزه با یبوست است.


شدت ورزش با یبوست چگونه است؟
ورزش به روشهای مختلفی روی دستگاه گوارش تأثیر می گذارد و بسته به شدت فعالیت انجام شده ، این اثر می تواند اثرات مفیدی یا مضر داشته باشد. ورزش با شدت زیاد می تواند باعث مشکلات دستگاه گوارش مانند تهوع ، درد شکم ، سوزش قلب ، استفراغ ، گرفتگی شکم ، اسهال و حتی خونریزی دستگاه گوارش شود. این علائم به ویژه در هنگام ورزش شدید مانند دویدن در مسافت طولانی و تریاتلون شایع است. اگرچه مکانیسم پاتوفیزیولوژیک در ایجاد علائم به طور کافی مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است ، اما اعتقاد بر این است که عوامل ایسکمی ، مکانیکی و عصبی و غدد درون ریز درگیر هستند که همه این موارد مربوط به شدت ورزش است.

در مقابل ، فعالیتهای بدنی سبک تا متوسط ??با تأثیر محافظتی بر دستگاه گوارش نشان داده شده است. به ویژه ، شواهد محکمی وجود دارد که نشان می دهد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ، سنگ کیسه صفرا ، دیورتیکولیت و غیره کاهش می یابد. یبوست به طور سنتی با عدم تحرک جسمی همراه بوده است. در حقیقت ، چندین مطالعه اپیدمیولوژیک بین ورزش بدنی و یبوست رابطه منفی دارند. طبق مطالعه بهداشتی پرستاران ، که بر روی 62.036 زن 36-61 ساله انجام شد ، ورزش متوسط ??با کاهش شدید یبوست همراه بود. علاوه بر این ، بهبود ویژگی های دفع مدفوع و کاهش استفاده از ملین ها در بیماران سالخورده که از فعالیت های بدنی و برنامه های تغذیه ای پیروی می کنند ، مشاهده شده است.

مکانیسم عملکرد ورزش چیست؟
مکانیسم های درگیر کاملاً درک نشده اند. با این وجود تصور می شود که ورزش اثر مفیدی بر تحرک روده بزرگ و کاهش گردش خون به دستگاه گوارش دارد و فاکتورهای مکانیکی ساده مانند فشرده سازی روده توسط عضلات شکمی ، عصبی و عصبی و عصبی نیز از این امر مستثنا نیستند. افزایش فیبر در نتیجه افزایش مصرف انرژی.

تحقیقات در مورد رابطه بین ورزش و یبوست چیست؟
با این وجود ، هیچ توافق مطلق بین نتایج تحقیق وجود ندارد. شواهد حاصل از مطالعات کنترل شده تأثیر مثبت ورزش در کاهش یبوست را پشتیبانی نمی کند. به عنوان مثال ، مشکین پور و همکارانش در طی چهار هفته فعالیت بدنی سبک ، بیماران مبتلا به یبوست مزمن را مورد مطالعه قرار دادند. این برنامه شامل یک ساعت پیاده روی ، پنج روز در هفته بود. مسافت طی شده بیماران هر روز به تدریج از 2.9 به 5.2 کیلومتر افزایش می یابد ، اما بدون اینکه تأثیر بر یبوست باشد. یافته های یک مطالعه اخیر نشان داده است که فعالیت بدنی با یبوست در بزرگسالان 24-77 ساله همراه نیست.

توصیه هایی برای افزایش ورزش برای بهبود یبوست بیشتر مبتنی بر این فرض است که ورزش باعث افزایش تحرک روده و سرعت بخشیدن به عبور غذا از طریق دستگاه گوارش می شود. با این حال ، تأثیر ورزش بر تحرک روده تأیید نشده است ، زیرا تحقیقات مربوطه نتایج متناقضی به همراه داشته است. بروز یبوست با افزایش سن افزایش می یابد ، و افراد مسن مبتلا به یبوست نشان داده شده است که مدت طولانی برای عبور مواد غذایی در روده بزرگ دارند. در افراد میانسال مبتلا به سبک زندگی بی تحرک و علائم یبوست مزمن ، ورزش منظم نشان داده شده است که باعث بهبود حرکات روده شده و مدت زمان لازم برای عبور روده بزرگ را کاهش می دهد.

در داوطلبان سالم که برنامه هایی را اجرا می کردند که شامل دویدن و / یا دوچرخه سواری بود ، با حداکثر شدت ورزش (80-70 maximum از حداکثر ضربان قلب) ، محققان شتاب قابل توجهی در کل زمان انتقال مواد غذایی به دستگاه گوارش مشاهده کردند. با این حال ، در هیچ یک از این مطالعات کنترل جدی در مورد رژیم غذایی داوطلبان وجود نداشته است ، که می تواند به میزان قابل توجهی در زمان عبور و حجم مانده مواد غذایی تأثیر بگذارد. احتمالاً افزایش ورزش بدنی منجر به دریافت انرژی بیشتر و دریافت فیبر بیشتر می شود و جدا کردن اثرات فعالیت بدنی از رژیم غذایی دشوار است. در واقع ، مطالعاتی که در آنها کنترل سختی در مورد رژیم غذایی صورت گرفته است ،

نتیجه
واضح است که تأثیر ورزش بر تحرک روده و یبوست کاملاً اثبات نشده است. با وجود مبانی نظری و داده های اپیدمیولوژیکی که فعالیت بدنی را با خطر ابتلا به یبوست مرتبط می کند ، افزایش ورزش نشان داده نشده است که علائم یبوست را کاهش می دهد. فعالیت بدنی منظم به وضوح یک هدف مطلوب است ، زیرا باعث بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش ، کمک به پیشگیری و معالجه سایر شرایط و بیماری های دستگاه گوارش می شود و نشان داده شده است که کیفیت زندگی افراد مبتلا به یبوست را بهبود می بخشد. با این حال ، تأثیر ورزش بر خصوصیات و علائم یبوست ،


منبع : همسرتایم