سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روابط زناشویی

مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی
در تابستان ، به دلیل افزایش دما ، خطر مسمومیت غذایی افزایش می یابد. اما چگونه مسمومیت غذایی آشکار می شود ، علائم غالب ، خطرناک ترین غذاها چیست و در صورت مسمومیت غذایی چه باید بکنیم؟

مسمومیت غذایی چگونه اتفاق می افتد؟
مسمومیت غذایی وقتی اتفاق می افتد که مواد سمی از طریق غذا وارد بدن انسان شوند. این مواد می توانند در طبیعت در مواد غذایی وجود داشته باشند (به عنوان مثال برخی از قارچ ها در حال حاضر) ، یا توسط میکروارگانیسم هایی که از قبل در مواد غذایی وجود داشته اند تولید شده اند و به دلیل نگهداری نامناسب آن ، معمولاً تا حد زیادی توسعه یافته اند.

سرانجام ، مسمومیت غذایی می تواند ناشی از اثرات سمی میکروارگانیسم ها یا ذرات ویروسی در بدن ما باشد ، که در غذاهایی که مصرف کرده ایم وجود دارد. میکروارگانیسم های مسئول بیشتر مسمومیت های غذایی عبارتند از استافیلوکوک ، سالمونلا ، انتروباکتریاسه ها ، کلستریدیوم ، لیستریا و

علایم مسمومیت غذایی چیست؟
علائم مسمومیت غذایی بسته به نوع میکروارگانیسم یا ماده سمی که بدن را آلوده می کند بستگی دارد و بستگی دارد. آنها معمولاً 2 تا 6 ساعت بعد از خوردن غذای "مشکوک" ظاهر می شوند ، در حالی که بندرت به ندرت ممکن است تنها نیم ساعت بعد اتفاق بیفتد ، یا حتی ممکن است هفته ها طول بکشد تا علائم را نشان دهد.

علائم شایع عبارتند از:

تبسردردمیالژیتعریق سنگیندرد معدهدریازدگیاستفراغبی اشتهاییاسهال
شدت علائم هم به نوع سموم یا میکروارگانیسم و ??هم به میزان مصرفی ما بستگی دارد. بیشتر اوقات علائم یک تا دو 24 ساعت طول می کشد و بدن بدون نیاز به مراقبت های پزشکی بهبود می یابد.

اما در موارد اسهال شدید ، استفراغ مکرر ، تب بسیار زیاد و درد مداوم شکم به همراه خون در مدفوع ، نیاز به مراقبت فوری پزشکی است.

کدام مواد غذایی خطرناک ترین هستند؟
غذاهایی که اغلب باعث مسمومیت غذایی می شوند عبارتند از:

لبنیات غیر پاستوریزهگوشتآب آلودهمرغتخمهاسبزیجات خامغذاهای دریاییغذای کنسرو شدهدوباره گرم غذا
شایع ترین علل مسمومیت غذایی چیست؟
حفظ ضعیف مواد غذایی ، مواد اولیه آلوده ، پخت و پز ناکافی منجر به مرگ میکروارگانیسم های بالقوه ناخواسته در مواد غذایی و بهداشت ضعیف از اصلی ترین عوامل منجر به مسمومیت غذایی است.

به ویژه ، اکنون در تابستان و بهار ، هنگامی که درجه حرارت بالا به رشد سریع میکروارگانیسم ها کمک می کند ، حفظ ضعیف مواد غذایی (به عنوان مثال عدم قرار دادن غذای پخته شده در یخچال و نگهداری آن در دمای اتاق) یکی از مهمترین علل مسمومیت است.

همچنین سفرهایی که در تعطیلات تابستانی انجام می دهیم غالباً به مسمومیت ختم می شوند ، زیرا یا خود ما از قوانین بهداشتی (شستشوی مکرر دستها) پیروی نمی کنیم و یا مسافرت های مکرر به ما این امکان را نمی دهد که از کیفیت خدمات ارائه شده توسط ما مطلع شویم فروشگاه های مواد غذایی به ویژه در کشورهای خارجی.

اقدامات احتیاطی در برابر مسمومیت غذایی
البته ، مانند همه بیماری ها ، بهترین درمان پیشگیری است. جلوگیری از مصرف آب آلوده ، لبنیات غیرقابل تصفیه ، غذاهای کم مصرف و پخته شده و همچنین استفاده از قوانین بهداشت در هنگام دست زدن به مواد غذایی از اهمیت ویژه ای در جلوگیری از مسمومیت غذایی برخوردار است.

dilitiriaseis trophic در داخل

 

در اینجا چند دستورالعمل اساسی برای نگهداری ، ذخیره سازی ، تهیه غذا و خرید مواد غذایی آورده شده است.

هنگام حفظ غذا
گوشت ، ماهی و مرغ را به مدت 1 تا حداکثر 2 تا 3 روز در یخچال نگه دارید و در غیر اینصورت آنها را در فریزر قرار دهید.غذاهای خام را از غذاهای پخته شده دور نگه داریدبا تمیز کردن مکرر شرایط بهداشتی را در یخچال خود نگه دارید
هنگام تهیه غذا
حتماً دستان خود را با آب صابون گرم ، قبل و در حین آماده سازی ، بشویید ، به خصوص اگر گوشت خام ، مرغ ، ماهی و تخم مرغ را بگیرید.میوه ها و سبزیجات مورد نظر را به طور کامل بشویید و قطعات آسیب دیده را دور بریزیددر دمای بالا و برای مدت طولانی غذاهایی مانند گوشت ، مرغ و تخم مرغ را بپزیداگر قرار نیست فوراً خورده شود ، غذاهای پخته شده باید مستقیماً در یخچال قرار گیرند.تحت هیچ شرایطی نباید گوشت تازه ، مرغ و ماهی را با غذای پخته شده و سبزیجات و میوه های تازه مخلوط کنید.سطحهای بریده شده و وسایل مختلف دیگر باید بعد از هر بار استفاده به طور کامل شسته شوند ، به خصوص هنگامی که برای گوشت تازه ، ماهی و مرغ استفاده می شود.
هنگام خرید مواد غذایی آماده
به قوانین بهداشتی که در فروشگاهی که وعده های غذایی خود را تهیه می کنید ، توجه کنید.فروشگاه هایی را که فروشندگان از دستکش یکبار مصرف استفاده می کنند ترجیح دهید و البته هنگام گرفتن پول توجه زیادی به آنها داشته باشید تا با همان دست غذا را لمس نکنند.غذا باید طوری قرار گیرد که مشتریان آن را گیر نیاورند ، بلکه خود را در معرض گرد و غبار و حشرات قرار ندهند.تاریخ انقضاء محصول باید روی مواد بسته بندی شده بررسی شوداز غذاهایی که دارای یخچال نیستند و حاوی تخم مرغ خام هستند (به عنوان مثال مایونز) ، بریدگی ، گوشت ، ماهی و مرغ خودداری کنید.
در صورت مسافرت یا تعطیلات
مراقب باشید از خوردن مواد غذایی خام ، نیمه پخته یا غذای پخته شده از فروشندگان خیابان ، بلکه لبنیات غیراشباع خودداری کنید.دستان خود را اغلب بشوییداگر نمی دانید که آنها به درستی شسته می شوند ، میوه ها را همیشه پوست بگیریدنوشیدنی و آب بطری را مصرف کنیداز مکعب های یخ ساخته شده از آب معمولی یا منشا مشکوک خودداری کنید
اگر بیمار شویم ، چه چیزی را نباید بخوریم یا بنوشیم؟
برای چند روز اول مسمومیت غذایی ، یک رژیم غذایی بسیار دقیق توصیه می شود ، همراه با وعده های غذایی کوچک مکرر که حاوی غذاهایی است که باعث تحریک مخاط دستگاه گوارش نمی شود و علائم را بدتر نمی کند. بنابراین ، غذاهای قابل هضم و فاقد فیبر ارجحیت دارند.

کدام غذاها را ترجیح دهید:

لاپاهاسیب زمینیمارنان تست را با کمی پنیر کم چربسوپ برنجسیب زمینی پوره شده (بدون چربی و شیر) و غیره
در عوض ، باید از آنها برای چند روز اول اجتناب شود ، بلکه تا زمانی که بیمار به طور کامل بهبود یابد.

شیرماستغلات کاملسبزیجات خاممیوه تازه
بعد از اینکه بیمار از 24 ساعت اول از حالت اول بیشتر شد ، می تواند مصرف کند

برنج ادویه ای بدون ادویهمرغماهی لاغرگوشت سوپ آنها بدون بسیاری از سبزیجات و ادویه جات ترشی جات ، تا زمان بهبودی کامل
هنگامی که بیمار احساس بهتری پیدا می کند ، توصیه می شود سبزیجات آب پز (کدو سبز و غیره) ، کمپوت های میوه ای و برخی از غلات فرآوری شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا این که بتواند به رژیم عادی و پیش از مسمومیت خود برگردد